Munca la birou

Statul prelungit pe scaun afecteaza coloana vertebrala.

Cum locurile de munca ce presupun statul prelungit la birou s-au inmultit in ultima vreme, durerile de spate s-au inmultit si ele.

In Statele Unite ale Americii 4 din 5 persoane sufera de dureri lombare, oare si cetatenii Romaniei se indreapta spre aceasta realitate? Vom aborda in acest site o problema care afecteaza o pondere din ce in ce mai mare a populatiei active, care lucreaza la birou.

Obezitatea

Pe langa efectele cunoscute ale obezitatii asupra sistemului cardiovascular: (hipertensiunea arteriala, cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca, accidentele vasculare cerebrale, insuficienta venoasa cronica, chiar si moartea subita), precum si efectele asupara sanatatii psihice: (tulburari psihologice ca depresia, anxietatea precum si scaderea respectului de sine), putem enumera si efecte asupra aparatului locomotor: (complicatii osteoarticulare cum sunt gonartroza coxartroza si dicopatiile). Asadar odata cu cresterea in greutate au de suferit, articulatiile si coloana vertebrala.

Sedentarismul

Sedentarismul este un stil de viață care implică lipsa de mișcare sau de activitate fizică. Sedentarismul este un factor de risc care conduce la aparitia mai multor afectiuni. Cu toate ca din punct de vedere medical este indicat sa evitam obiceiurile sedendare (statul excesiv la calculator, televizor etc), la ora actuala tot mai multe locuri de munca sunt caracaterizate prin lipsa activitatii fizice. Mai mult, viata moderna incurajeaza sedentarismul prin incurajarea unei vieti confortabile, fara prea multe solicitari fizice.

Suprasolicitarea fizica

Surasolicitarea fizica poate cauza probleme fizice, presiunile constante asupra articulatiilor cauzeaza artroze iar epuizarea fizica cauzeaza contracturi musculare in special in zona spatelui iar aceste contracturi pun presiune pe discurile intervertebrale.
Suprasolicitarea fizica poate aparea la muncitori (in special in constructii) dar si la persoanele care practica un sport in mod excesiv sau persoanele care fac fitnes fara sa isi dozeze efortul sau sa il alterneze cu odihna.