Tai Chi-Chuan


Daca sunteti pasioati de artele asiatice puteti incerca Tai Chi varianta Chuan, un exercitiu excelent pentru sanatate recunoscut chiar si de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Tai chi este o arta straveche a miscarii cu beneficii pentru minte, corp si spirit.
In conceptia asiaticilor viata inseamna miscare iar lipsa miscarii inseamna moarte. Batranetea vine da la picioare si de la meridianul rinichilor, asadar prin Tai Chi se intaresc in primul rand picioarele si se stimuleaza meridianul rinichilor intarziind astfel batranetea. Formele din care se compune Tai Chi erau practicate de luptatorii de arte martiale pentru avea forta echilibru si vitalitate, acestia fiind recunoscuti pentru longevitatea si vitalitatea lor.

Beneficiile Tai Chi se manifesta atat pe plan fizic cat si mental.
Pe plan fizic corpul devine armonios si se regleaza activitatea organelor. Tot prin practicarea Tai Chi se imbunatateste circulatia sanguina, respiratia si sistemul imunitar.

Pe plan mental se obtin 2 efecte: relaxarea si concentrarea, astfel sistemul nervos beneficiaza de pe urma acestor efecte in special prin eliminarea stresului. Prin Tai Chi se reface legatura dintre minte si corp, este caracterizata prin miscari lente de relaxare si continuitate a miscarilor. Deasemenea este si o "gimnastica a creierului" si o forma de autocunoastere, de regasire a propriei armonii interioare (corp minte) prin intermediul miscarii. Acest mod este accesibil tuturor neavand nevoie decat de un echipament de sport, un pic de spatiu si de putina vointa si disciplina. Rasplata va fi pe masura, in orient aceasta practica este denumita dans de viata lunga si o veritabila meditatie in miscare

Tai Chi este o filozofie de viata, promoveaza principiul armoniei, echilibrul si unitatea. Este un fenomen care desemneaza un principiu si este intalnit in anumite texte filozofice.